به گزارش ستاد خبری پنجمین دوره جشنواره کتاب برتر، محمدعلی بنیاسدی، تصویرگر کتابهای کودک و نوجوان با اشاره به حضور فعال ناشران و پیگیریهای مستمر آنها درباره داوری گفت: به نظر میرسد این جشنواره در ارتقاء کیفی کتاب کودک و نوجوان تاثیر داشته چرا که در بخش داوری این جشنواره شاهد حساسیت و پیگیری ناشران نه برای دریافت جایزه کتاب برتر، بلکه برای ارائه اثری جذاب با کیفیت مناسب و شایسته، برای گروه سنی کودک و نوجوان هستیم.
عضو هئیت علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تصریح کرد: این جشنواره، درباره ارتقاء کیفی آثار نویسندگان، مترجمان و تصویرگران، جریانسازی لازم را ایجاد کرده و سلیقه ناشران را در انتخاب اثر و تصویرگری بالا برده است.
وی در خاتمه افزود: اگر چه ناشران برتر میتوانند با بررسی آمار فروش خود، میزان تاثیر این جشنواره را در میان مخاطبان بررسی کنند، اما به نظر میرسد داوری آثار از سوی متخصصان و کارشناسان حوزه کودک و نوجوان در کنار داوری خوانندگان آثار کودک و نوجوان و مخاطبین، آمار دقیقتری از تاثیرگذاری این جشنواره و استقبال آن ارائه دهد و ناشران با نیازها و خواستههای مخاطب بهتر آشنا میشوند.
جشنواره کتاب برتر، الگو سازی کند
هدی حدادی، تصویرگر کتاب های کودک نیز در گفت و گو با ستاد خبری پنجمین دوره از جشنواره کتاب برتر گفت: به نظر میرسد انتخاب و معرفی برترینهای این جشنواره به تنهایی برای ارتقاء کیفی و افزایش آمار افراد کتابخوان در جامعه کافی نیست و بهتر است حمایتهای بیشتری در این حوزه از ناشران، نویسندگان و تصویرگران صورت گیرد.
تصویرگر کتاب چشمهای زمستان، تصریح کرد: اگر انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مشترک، تسهیلاتی را برای برگزیدگان این جشنواره فراهم کند، انتخاب برترینها بازخورد بهتری در میان ناشران و تولیدکنندگان خواهد داشت.
وی با اشاره به ضرورت الگو سازی در حوزههایی که در پنجمین دوره کتاب برتر مورد داوری قرار میگیرند، افزود: شاید معرفی آثار برترین های این جشنواره در بخش متن، تصویرگری و چاپ به عنوان الگوی نمونه، بازخورد موفقتری در میان ناشران و تولیدکنندگان کتاب داشته باشد.